Som sagt…


Kan du tänka dig att…

Det sägs saker.
Ibland - kloka och tänkvärda saker.

                                                    För dig som vill veta lite mera…


5 juni 2019

Staten sviker allt mer/fler…

"Det allt mer havererade samhällskontraktet gör att staten skickar notan för sitt misslyckande till en massa andra. En vanlig mottagare är tyvärr landets butiksägare, inte sällan livsmedelshandlare. 

De ligger i de områden få andra butiker vill etablera sig i, eller redan har lämnat på grund av kriminaliteten och otryggheten. 

Samtidigt som stölderna ökar minskar polisens insatser och allt färre döms för stöld, vilket leder till att det blir mer och mer riskfritt att stjäla från butiker. Polisen utreder inte, ingen döms och brottslingarna är fria att bara upprepa och upprepa och upprepa igen. Notan får de enskilda modiga företagare som orkar vara kvar. 

2018 uppgick externa stölderna till hisnande 6,8 miljarder kronor.

Pengar som stulits av privata företagare, för att samhället sviker dem."

Läs mer här - vad Rebecca Weidmo Uvell skriver om detta…


4 juni 2019

Om - elbilar och deras behov av att kunna laddas…

Jag har gjort en liten räkneövning, avseende elbehov i Stockolm.
Per Bolund, tycker vi skall skaffa elbilar, i stället för att sänka bensinpriset. Samtidigt har jag funderat lite över överföringsproblemen av el, till Stockholmsområdet.
Antalet personbilar i Stockholms län är 931 771 stycken (2018).
Om vi antar att alla dessa byts ut mot elbilar och laddas under natten enligt Teslas rekommendation, kommer jag fram till följande.
930.000st x 11kW x 7h = 71610000 kWh eller 71,61GWh.

Vi utgår från att det sker 48 veckor om året och sex dagar i veckan, får jag det till 20.623GWh.
Detta skall då sättas i relation till, att Stockholms län förbrukade 20.342GWh år 2017. http://www.regionfakta.com/.../energi/elforbrukning-per-lan/
Var skall den strömmen komma från?

Finns det verkligen ingen, som kan hjälpa våra politiker att räkna?
Kenneth Böndergaard


19 maj 2019

Bjarne!
Läser vad du skriver om hur Vingåkers Kommun fungerar. Om du skulle ha drivit dina tidningar och jag mina företag som våra ”elitpolitiker” driver, inte bara Kommunerna, utan hela Sverige, skulle vi gått i konkurs!  
Vad gäller vår eminenta regering har jag en idé! Tycker att Svenska Akademin ska få i uppdrag att utse den politiker som är mest korkad till nån form av Nobelpris! Detta pris ska vara ett omvänt sådant! Alltså ska den som vinner ska åläggas att återbetala bland annat sina traktamenten!
Konkurrensen kommer att vara stenhård! :-)
Leif G V Persson


Leif - om Vingåker kan man ju ha många åsikter - men dina rader får mig att tänka"Vi har i alla fall här möjligheten att till kommunfullmäktige sända in ett Medborgarförslag" - om vi finner anledning att försöka påverka.
Några få Vingåkersbor har gjort det under de år jag bott här. Av varierande kvalitet - skriver jag - för att inte göra någon ortsbo ledsen…

Och blir sittande i någon slags förvånat konstaterande - att jag inte är en av dem - och har därför fått för mig att jag ska lägga några minuter på att försöka förklara för mig själv varför det nu är så.  ;-)


15 maj 2019

Vill på detta sätt bidraga lite i debatten runt bensinpriserna.
Det första jag skall erkänna är att jag är en medelålder vit ingenjör med kemiinriktning. Antar att redan detta diskvalificerar mig i mångas ögon, men icke desto mindre vill jag försöka föra över debatten från att vara rent känslostyrd till en mer evidensbaserad d.o.
Beskyll mig nu inte bara rent reflexmässigt för att vara klimatförnekare, det är jag inte! Tycker bara att vi skall se saker och ting i ett evidensbaserat perspektiv.
Bemöt istället de fakta och slutsatser jag redogör för nedan.

1/
Jag tror ingen kör bil för att det är roligt. Tror de flesta behöver bilen för att få vardagspusslet att gå ihop eller att körningen är rent yrkesmässigt motiverad.
2/ Jag tror därför inte heller att ett höjt bensinpris minskar utsläppen, folk kör bil för att det är det ett behov och det enda realistiska alternativet.
3/Jag tror därför inte heller att en rejäl minskning av bensinpriset skulle ha någon som helst mätbar effekt på miljön, bara på enskilda människors ekonomi. Och skatteintäkterna så klart, här rider politikerna på en känslomässigt styrd opinion.
4/ Nu citerar/använder jag siffror från World Bank Carbon Dioxide Information Analysis Center. Det är data som visar CO2 emissionen för världens länder från 1960 fram till 2014 och som är allmänt tillgängliga på nätet för den som vill bemöta mina slutsatser och/eller skaffa fakta.

Enheten nedan är KT, alltså 1 KT (Kilo Ton) är 1 000.000 kg.

Världens CO2 emission var 2014, 319 616 828
Världens CO2 emissions ökning från 2013 till 14, 2 400 649

Sveriges CO2 emission var 2014, 43 421
Sveriges CO2 emissions minskning från 2013 till 14, – (minus) 1 426

Hur många TIMMAR skulle 2% minskning i Sverige ”ätas upp” av Världen ökade emission? Svar 3 timmar.

Sverige är idag i stort sett koldioxidneutralt.
D.v.s. Sveriges skogar, växtalger och annan biomassa binder lika mycket CO2 som såväl industri som bilism genererar. Vi bidrar idag INTE till en ökande CO2 halt i atmosfären.
Min slutsats blir därför följande;
Om vi på Nyårsafton 2019 kan konstatera att vi fått ned utsläppen i Sverige med 2% så har Världens utsläpp ”ätit upp” alltihop på 3 timmar.
Alltså redan klockan 03:00 på nyårsdagen.

Prata om Baksmälla när vi redan idag är koloxidneutrala!!
Låt inte de som kallar sig ”goda” få bli den goda ambitionens fiender!
Gert Moberg (På FB)

Kommentar:

Skulle vilja göra ett tillägg till bensinpriset.Alla varor har en priselasticitet som visar hur många procent den efterfrågade kvantiteten förändras då priset ökar med en procent. 
I normalfallet är elasticiteten ett negativt tal, d.v.s. efterfrågan minskar då priset ökar; det omvända kallas giffen-vara och är ytterst ovanlig.

Salt, alkohol, cigaretter har låg elasticitet. Oavsett pris kommer dessa varor att köpas i samma mängd. Smör och mjölk däremot är exempel på varor som kan 
ersättas av alternativ.

Bensinen har en blandad efterfrågan. De som behöver sin bil för att kunna arbeta och få sin vardag att fungera kommer alltid att köpa bensin.
De som inte behöver bilen kanske tänker sig för och kommer sannolikt att byta parti vid nästa val.
/Åke


 14 maj 2019

Riv inte det fasta telefonnätet!

I december 2017 lämnade totalförsvaret en rapport till regeringen.
Enligt rapporten skall alla klara sig själva i en vecka, utan samhällets hjälp.
En vecka! Vi har inga alternativa värmekällor eller fungerande telefonuppkopplingar. Varför river man kopparnätet som är beprövat sen decennier?

Trådlösa uppkopplingar är sårbara. Det är oansvarigt att ta bort koppartråden.
Ingen tar ansvar för alla som blir utan el. telefon, vatten och sociala kontakter.

Vi är mellan en och två miljoner människor som inte kan/vill använda dessa asociala/trådlösa medier. Vi vill ha kvar koppartråden och våra gamla telefonkiosker!

Ge våra barn en framtid!


5 april 2019

"När vänstermänniskor lägger fram politiska förslag säger de ofta att det är för samhällets bästa. Men det är skillnad på äkta och falska samhällen, och skiljelinjen går vid den punkt där man med politiskt tvång där oliktänkande hotas med bestraffningar.

Det skriver den amerikanske ekonomiprofessorn Robert Higgs i en artikel på Independent Institute.
Higgs menar att ett äkta samhälle kännetecknas av att människor erkänner och respekterar varje människas naturliga rättigheter. De växer fram spontant och fungerar på frivillig grund medan falska samhällen kännetecknas av att vissa grupper använder politiska medel för att diskriminera människor utanför gruppen och därmed kränker deras rättigheter."
Från DGS


12 mars 2019

Sverige är ett allvarligt sjukt land där jämlikhet stavas likhet. Vi var först i världen med att redan på 1200-talet anta kvinnofridslagar. Nu slås världsrekord i hedersförtryck och våldtäkter. Över 8000 förra året.
Men mörkertalet troligen tio gånger fler.

Unga virila män med annan kvinnosyn och kultur invaderar landet. Falskt feministiska politiker lägger sig platt och de svenska män som borde försvara sina döttrar och kvinnor med alla medel är som vansläktade vikingar upptagna med vård av bebisar och kurser i jämlikhet.
Rolf Malm

 


11 mars 2019

Trött på pigga pensionärer
Kan inte förstå hur dagens 70 - 80-åringar kan vara så pigga.
De är piggare än dagens ungdomar och de som jobbar.
De i bekantskapskretsen som är över 70 år är stökiga och gapiga som tonåringar.

Kan denna pigghet bero på att dessa pensionärer har sovmorgon och kan lata sig hur länge de vill? 
Det känns som att man inte orkar med dessa pigga och tjatiga pensionärer.
Trött på 70-åringar


9 mars 2019

Utkonkurrerad

Den här veckan har fyra olika händelser väckt uppseende. En handlar om sexuella trakasserier, två om risker för jäv och den sista om bristande respekt för skattebetalarnas pengar.

Huvudpersonerna har brustit i omdöme och deras uppdragsgivare har inte kunnat hantera det. Ett av populisternas starkaste budskap är att det finns en korrupt elit.

Sverigedemokraterna har länge producerat politiska skandaler i hög och ganska jämn takt. Men den här veckan konkurrerar mittenpartierna ut dem med hästlängder.

Ewa Stenberg, DN7 mars 2019

Dåliga chefer förstör den svenska skolan.

Skolan är en av våra sämsta arbetsplatser. Ändå undrar politikerna varför nästan ingen vill  bli lärare. Fram till 2025 kommer det enligt Lärarförbundet att fattas 65000 lärare. Cirka 10% av eleverna förstör för alla andra.

Hälften av dem är s k bokstavsbarn - och de ska ha mer hjälp. Den andra hälften är ouppfostrade busar. Som ingen vågar, eller får, säga till.

Men skolans största problem är antalet dåliga chefer.
Rektorer tillsätts ofta inom politiska kotterier. Och alla s k biträdande rektorer är lärare som helt enkelt bara vill ha bättre betalt.

Men det finns ingen garanti för att de är lämpliga som chefer. Enligt skollagen ska de i dag ha utbildning, men då läser de bara juridik, förvaltningskunskap och
svensk utbildningshistorik.

Förvisso bra, men hur lär man stimulera trotsigt trötta barn?
Och hur får man lärarna att trivas och känna sig viktiga?

Anders Joost,   f.d. lärarvikarie, Stockholm


28 februari 2019

Det är mycket som sägs, vet jag ju, och somligt är så bra att jag benägen att hålla med om.
Även om jag kan ana att det enstaka gånger beror på att jag inte "vet bättre".
Som när vännen Åke sänder mig följande:

Kom igen nu…

"Många rektorer saknar rätt kompetens för sitt jobb.

För någon vecka sedan noterades i en debattartikel att nio av tio rektorer uppgivit att de trots sina sina befogenheter för att med disciplinära åtgärder få lugn och ro i skolan föredrar ”samtal, stöd och förebyggande åtgärder”.

Det är en häpnadsväckande inställning, som kanske har sin grund i att rektorerna inte har kompetens för sitt viktiga uppdrag.

De rekryteras numera ofta från förskolan. Man kan inte applicera metoder man använt för små barn när det gäller barn i mellan- och högstadiet.

Problemen måste lösas av kompetenta och för verksamheten lämpliga personer med specialinriktad utbildning och som har pondus, erfarenhet och utbildning för att hantera hotfulla skolbarn.

Låt os slippa den allestädes närvarande ”banala godheten”!
Ställ krav och var tydlig!
Lagstiftningen är även rektorer skyldiga att följa!"

Gunnel Kindahl,
Norrköping


23 februari 2019

Vilket sömnpiller

Om man inte har örnkoll på exakta tävlingstider på tex VM i skidor så blir man tokstressad av  SV:s maratonsändningar på ca 5 timmar.
Slår man på TV:n för att man tror att nu har de väl  börjat visas repriser.

De måste ha skickat ner någon stackare till arkivet efter semestern förra året med uppgift att leta fram vartenda stavtag sen Gustav Vasa för vi ska få se allt som går att visa.

Det spelar ingen roll vad det är, bara det är en svensk medalj,en svensk hjälte. Och så får ju framför allt kommentatorerna änen gång höra sina klassiska referat.
Jacob Hård, VM,i Garmisch 1989.
Vilket sömnpiller!

Och sen den redaktionella knäckfrågan: sägs det något vettigt, roligt, informativt , något omistligt? Helt ärligt: nästan ingenting alls!

Självgodheten lyser över hela SVT:s skidbevakning, de har ju inte direkt ringt Hasse Svens och frågat om han vill var en del av uppladdningen och sändningarna.

Han skulle förmodligen bara förstöra festen och prata om hur det verkligen ser ut.
Johan Croneman

Jo, det finns dagar då jag är (extra) nöjd över att jag inte har tv eller prenumererar på någon av morgon- eller kvällstidningarna.
BW


22 februari 2019

Hur man som bäst silar mygg och sväljer kameler.

Swedbank är misstänkt för att ha bidragit till penningtvätt på ca 40 miljarder kronor. Jag har ett konto på banken med några tior som stått orörda sedan 70-talet. För några veckor sedan fick jag en blankett från banken att fylla i.
En kopia på mitt körkort skulle bifogas. Inte nog med det.
Två personer måste intyga att jag var jag.
Enligt Swedbank var detta en åtgärd för att förhindra penningtvätt.
Kurt Karlsson

HM, mina tankar hamnar på något sätt i politiken - klimatpolitiken…
BW


21 februari 2019

"Endast en liten del av befolkningen förstår vetenskapen. Därför måste yttrandefriheten skyddas och hävdas! Men också därför måste vi som förstår lära oss att kommunicera kunskap och sanning till de breda massorna.
Vi måste vara övertygande, vi måste deltaga i spelet, annars vinner socialisterna, kiliasterna, det.
Vi måste vara som Donald Trump."
Fredrik Östman

"Det  finns knappast några professionella klimatforskare ( jag känner inga) som ifrågasätter växthusgasernas inverkan på jordens temperatur. Det är helt enkelt en följd av ändrade strålningsflöden som är en följd av till exempel ökande växthusgaser eller partiklar i atmosfären.
Det är inte detta som är frågan utan hur mycket och i vilken grad. Där är inte vetenskapen enig, eftersom detta är en öppen fråga.
En obetydlig uppvärmning på ytterligare en grad eller så är inget att oroa sig över men däremot  om uppvärmningen skulle uppgå till 4-5°C eller mer under de kommande 100 åren. Som det ser ut idag är sannolikheten för en sådan högre uppvärmningsgrad ytterst ringa.
Har man obegränsat med pengar och inga andra prioriteter kan man planera för ett extremt utfall. Om man då vill handla systematiskt och förnuftigt måste man också planera för ett antal andra extrema händelser som skulle kunna hända med låg sannolikhet som ett jättelikt vulkanutbrott, omfattande soleruptioner eller nedfall av större asteroider.
För att inte tala om globala epidemier eller allvarliga krigstillstånd.
Man kan inte planera för allt. Här får man koncentrera sig på sådant som säkert kan förutsägas. Det är inte fallet med extrema klimathändelser."
Lennart Bengtsson


19 februari 2019

"Det här är naturligtvis inte brevbärarens fel. En brevbärare gör så gott hen kan, och inte ens en brevbärare kan göra underverk under de förutsättningar som uppenbarligen råder på Postnord idag.

Men såsom varande en bra bit över femtio minns jag med viss saknad den tid då man kunde ställa klockan efter postgången – sex dagar i veckan – och då postgången var så pålitlig att det blev rubriker i morgontidningarna om så mycket som ett litet gratulationskort försvann någonstans på vägen.

Den tiden är längesen förbi. Dagens Sverige är så modernt och kostnadseffektivt att sådana petitesser som samhällsservice inte längre prioriteras särskilt högt.
Det finns så många andra viktiga områden att lägga pengarna på, som exempelvis långdragna och dyrbara statliga utredningar om hur man kan få flickor att vägra leka med dockor, eller hur man bäst hjälper IS-terrorister till jobb och lägenhet när de kommit hem till trygga Sverige när det inte längre är roligt att mörda för kalifatet."
Bitte Assarmo

 


15 februari 2019

Ha, det är på Facebook man finner de - kloka frågorna…   ;-)

"Det var oliktänkande som mördades av kommunister och nazister.
I Sverige menar bl.a. geniet Löfven att oliktänkande är just nazister.
Behöver man vidareutveckla detta?"


11 februari 2019

Alla Europeiska länder är inte lika intresserade, som vi i Sverige - att ta emot invandrare - utan vill gärna öka sitt invånarantal på annat sätt - noterar jag när jag läser hur man agerar i Ungern:

"Punkterna i paketet innefattar bland annat att staten betalar av en miljon forinter på lånet för familjer med minst två barn, kvinnor som fött fyra barn slipper betala inkomstskatt för resten av livet och subventionerade priser på bilar för familjer med minst tre barn.

Under talet kallade Orban EU och Bryssel för ”den nya internationalismens citadell” och pekade ut invandring som ”denna nya internationalisms instrument”. Länderna som utsätts för ambitionerna om en fabricerad nations- och gränslös värld ser nu en kristen-muslim värld växa fram i sina samhällen med en krympande andel kristna medan vi i Centraleuropa fortfarande har en egen framtid, lade Orban till."

Tja, att göra barn är inte bara en trevlig sysselsättning utan kan också vara ekonomiskt lönsamt. På sina håll…


8 februari 2019

När järnvägssyllarna ruttnar

Ja, vad händer då? En som har funderat om det är professor Lennart Bengtsson - och vad han tänker kring den frågan kan du läsa - här!

Glöm inte att läsa kommentarerna.


7 februari 2019

"I ett Sosseri-samhälle kommer alltid funktionen i första hand, skönheten är en bisak. Någonting får värde, bara om det har en funktion.
Men vad är då skönhetens funktion, vilken nytta gör den? Och vad är förresten nyttan med kärlek? Nyttan med vänskap? Nyttan med tillit?
Kanske är det så att människor behöver egenskaper, utan en funktion, som bara är sköna.

Kan då skönhet ge lindring i en ful, ansvarslös och dystopisk tid?
Skönhet i form av ett möte med; en annan Människa, poesi, musik, konst, arkitektur eller naturupplevelser.
Kan dessa möten ge oss kraft att överleva, även i fulhetens och svekets tid.

Vårt land är, som synes, svårt plågat av politisk inkompetens och lider av allvarliga sjukdomssymtom. Ju mer disharmoni, elakhet och fulhet vi blir påprackade; i form av sterila offentliga miljöer, i form av förljugen politisk korrekthet och i form av ansvarslös kortsynt politik – desto mer behöver vi ren skönhet."
Björn G

 


30 januari 2019

Idag är det dags för årets första partiledardebatt i riksdagen och det framstår som om det vore ett hett ämne för alla att engagera sig i. Det verkar som om både våra makthavare och media på allvar tror att människor går som på nålar och kommer bänka sig för att titta på direktsändningen senare idag.
Jag kan inte överhuvudtaget förstå hur de kan inbilla sig att detta på något sätt ska tillföra något till folket? Regeringen är vald och vi sitter med skiten i fyra år om inget mirakel sker, så vem bryr sig om vilken repertoar dessa skådespelare visar upp när kamerorna klickar?
Alla vet att det bara är ett spel för gallerierna och inte betyder ett jota i slutändan.

Det är egentligen helt ointressant huruvida Kristersson klämmer till Löfvén, eller om Sjöstedt får in en känga på Åkesson. De kan stå och säga precis vad som helst, men i verkligheten betyder det ingenting utan det är nog mest en show för inbördes beundran och det bidrager till att media får lite extra klick.
Det hjälper verkligen inte Sverige framåt, det ger inte pensionärerna mat på bordet, det ger inte eleverna fler legitimerade lärare, det minskar inte vårdköerna, det tar inte bort våldet från gatorna, det eliminerar inte kvinnoförtrycket eller hedersvåldet och det tar sannerligen inte kål på radikal islam!

Men detta är väl Sverige i ett nötskal – ett gäng papegojor som i bästa kostymen/dräkten står och levererar träffsäkra repliker som inte betyder något i praktiken. Mycket snack och absolut ingen verkstad – välkommen till Sverige 2019!
Jenny Piper

 


28 januari 2019

Låt oss tala "människosyn"
Den som vill det är Johan Hakelius som börjar ett inlägg med:
"Varför förutsätter vi att vissa människor inte är förmögna till arbete?
Är inte det en form av diskriminering?"

Texten handlar om tiggare…


27 januari 2019

INSÄNDARE. Det säkraste sättet att få stanna i Sverige är att ljuga. Det vet politikerna. Det vet media. Det vet kultureliten. Det vet framför allt alla dessa unga afghanska män själva. Därav invasionen av ensamkommande afghaner till Sverige.

Den asylsökandes lögner om sin identitet och bakgrund accepteras utan nämnvärda protester av politikerna, media och den populistiska kultureliten – och beskrivs som humanism! En närmast imbecill tolkning av ordet humanism.

Den allmänhet som är av en annan åsikt i invandringsfrågan, att regler och lagar i samhället ska gälla, avfärdas av etablissemanget som högerextremister. Det politiskt korrekta etablissemanget tillägger dessutom, utan att hänvisa till något underlag, att dom högerextremistiska krafterna växer i Sverige. Till eventuella fakta i den vägen presenteras får väl detta påstående tas som vilket fritt utkastat påstående som helst.

Som en symbol för den krackelerade rättsstaten Sverige står den så kallade gymnasielagen. En amnesti för en liten grupp afghanska män som lagstiftarna i riksdagen och andra aningslösa tillskyndare av öppna-ditt-hjäratpolitiken berömmer sig om vara fattat på humanistiska grunder medan det i djupa folklager hörs ett dovt muller över vad man menar är att runda demokratins spelregler och landets rättssystem. Välgrundad kritik som dock av gymnasielagens glada vänner nonchalant avfärdas som högerextremism och rasism.

I ett tafatt försök att framstå som ansvarsfulla har beslutsfattarna satt upp vissa krav runt gymnasielagen. Personerna som omfattas av gymnasielagen ska
1) efter avslutade studier kunna uppvisa godkända betyg
2) efter gymnasiet har personen sex månader på sig att ordna en fast anställning som inte är subventionerad och bli självförsörjande, vilket är kravet för att få stanna i landet. Hur rimligt är det att personerna ifråga ska kunna uppfylla dessa båda punkter – om ens någon av punkterna?
Det är ju en svår för att inte säga omöjlig uppgift för vilken student som helst.

Politikernas uttalade mening – krav – när afghanernas misslyckande är ett faktum är att dom skickas ut ur landet. Ha, ha, vilket kvalificerat skitsnack. De uppsatta kraven är totalt meningslösa. Ord på ett papper. Inte mer än så. Vi kommer istället i all oändlighet att få ta del av gråtmilda historier om hur synd det är om dessa afghanska unga män, som ingen med bestämdhet vet vare sig namn eller ålder på, än mindre bakgrund, och att dom nu efter tre års gymnasiestudier hunnit rota sig i Sverige, skaffat vänner och fritidssysselsättningar.

Nej, givetvis kommer ingen att skickas ut ur landet efter tre års gymnasiestudier. Det är ingen gissning. Det är konsekvensen av politikernas inkonsekvens.
Anonym

Intressanta rader som fick mina funderingar att hamna i - vem har då röstat fram dessa verklighetsfrämmande politiker?
Inte jag i alla fall.
BW

Som någon har berättat för mig:

Som Churchill sa: Det starkaste argumentet mot demokrati är ett fem minuters samtal med en vanlig väljare.

 

24 januari 2019

"Fakta är inte en fråga om åsikter. Det är värt att påpeka när man lever i en tid som gärna, och utan tvekan, avfärdar icke önskvärda fakta som just åsikter.
Vad är då sant? Vad är skillnaden mellan sanning, övertygelser och åsikter?
”A belief is true if and only if it corresponds to a fact”, hävdar Bertrand Russel Sanning har alltså något med bevisföring att göra.
Det är blott sådant som går att verifiera alternativt falsifiera, som är sant."
Ann Heberlein

Se där - där fick vi väl något att fundera över - du och jag…21 januari 2019

Man kan säga tänkvärda saker på många olika sätt…


17 januari 2019

Visst har storleken betydelse

BVCoppenburg slåss i botten av den tyska femtedivisionen och för att få fart på laget bestämde sig ledningen i december  för att göra en förändring på ledarsidan. Ny tränare för klubben blev den 30-åriga Imke Wübbenhorst. Sällsynt att en damspelare tar över ett herrlag. (fotboll)

Pionjären har varit en stor nyhet i Tyskland och har vart hett  uppvaktad av journalister. Men frågor som har att göra med kvinnligt mot manligt eller liknande, det har hon tröttnat på.

I en intervju med Die Welt får hon frågan om spelarna måste vara påklädda innan hon kommer in i omklädningsrummet ledsnar Wübbenhorst och svarar sarkastiskt.

- Självfallet inte. Jag är professionell och tar ut laget baserat på deras penisstorlek.
Åke