Det går (nog) inte…              (21 okt 2020)

Det har ju nu under en tid funderats över hur kommunen ska kunna leva upp till "mångas" önskemål att Vingåkers centrum ska "piffas upp rejält".
Har vi bl a kunnat läsa om i Kuriren som skrivit:
Centrums utveckling har länge varit en stötesten i Vingåkers kommun.
Nu tas ett nytt nappatag för att göra centrum mer attraktivt.

Med tillägget: Vad som ska göras åt centrum i allmänhet och Köpmangatan i synnerhet, har länge varit på tapeten i Vingåker.

Kommunen har satt samman en arbetsgrupp bestående av Susanna Oom Samuelson, landsbygdsutvecklaren Regina Westas Stedt, plan- och byggchefen Erik Olsson och samhällsbyggnadsförvaltningens chef Ghita Sjösteen för att se om de kan åstadkomma några kloka funderingar över hur centrum (i första hand) kan göras mer attraktivt för besökarna.
Och som väl känner till att de flesta besökare som kommer till Vingåker besöker enbart Outleten. Och som har helt klart för sig att en av kärnfrågorna är hur vi får de 100 000-tals besökare att uppleva mer av kommunen.

Så kom jag att hamna i funderingar kring frågan "Det är väl klart att centrum även ska göras attraktivt för oss som bor här och inte bara med tanken på att locka fler besökare".
Och fick för mig att ta kameran för att lite dokumentera - dagens läge…
(klicka på bilderna så blir de lite större)


Så ser verkligheten ut i Vingåker en dag i oktober. En aning slitet med ett ganska stort antal tomma lokaler och där de som är uthyrda innehavs av frisörer och - en tatueringsstudie. Och en ful (dominant) brun byggnad, Köpmangatan 10, där vårt politiska S har sin verksamhet. Och som också äger fastigheten.
Jag kan gott erkänna att jag själv inte har minsta idé om hur man skulle kunna göra för att få vad jag ser på bilderna - till något attraktivt. Eller få affärsverksamheten att frodas - eller i alla fall öka.
Vilket förstås mer begåvade personer kan åstadkomma.

Och minns plötsligt att jag redan år 2017 hade åsikter i ämnet: "Ett vackrare Vingåker" genom lite spefullt (ironiskt) publicera detta.

Clemens mejlar:
"Våra politiker har rätt - det är en vacker trakt vi bor i.
Speciellt kring Vingåkers-ån och bland de nybyggda husen i Marmorbyn"

Och visst blev Tennisparken fin…

Må den samlade kreativiteten i Vingåker åstadkomma ett - mirakel - skriver jag den 21/10 2020…