Läsvärt?

 

Jodå, det finns det mycket utanför de politiskt korrekta tidningarna att läsa.
Som - som jag tycker - ett flertal intressanta bloggar som kan (och vågar) föra ut information, tankar & funderingar som innehåller sådant som mera tillhör verkligheten än de tillrättalagda texter du finner hos media.

Hej och mycket välkommen till den här platsen - där jag länkar till vad jag anser är bra och läsvärda texter - skrivna av personer som (vill jag väl påstå) framför uppfattningar och information som ofta skiljer sig en del från det politiskt korrekta…


Att skriva artiklar…         (1 juli 2019)

…är det många som gör. En del gör det bra andra - mindre bra. Kom jag just på att jag har tyckt när jag i min gamla dators innersta gömslen hittade en text jag en gång i tiden skrev. Klart jag berömmer mig själv - men jag tycker att budskapet fortfarande är gångbart…


Välviljan är - rent djävulsk…     (12 maj 2019)

Välviljan, inte endast mot IS-terrorister utan mot allt och alla av det slaget, är rent djävulsk.
Det är en godhjärtenhet av en typ, som tydligen inte existerar någon annanstans på planeten än i den så kallade ”humanitära stormakten”.

Det går inte att finna någon annan förklaring till det mentala tillstånd, som råder i landet än att det är en följd av det missfoster till utbildningssystem, som skapats av postmodernisterna och 68-vänstern.
Större delen av de falanger, som tagit de politiska posterna i besittning, som befolkar universiteten, som regerar på kultur- och ledarsidor och inte minst på rikets etermedia är ingenting annat än flumskoleoffer.

Det är för sorgligt, men det är denna kärna av kunskapsföraktande och faktaresistenta åsiktsförtryckare, som på alla plan driver det plågade riket ned i fördärvet.
Sveriges förfall befinner sig i ett klart mer framskridet stadium än det i övriga europeiska länder.
Valresultatet visade med otäck tydlighet, att stora delar av invånarna befinner sig i ett nersövt tillstånd.
Ett omtöcknat, avtrubbat och liknöjt folk, som tycks ha lämnat walkover.

Allt är underbyggt av propagandaorganet Public Service, vars journalistik saknar allt vett och sans.
Ett oåtkomligt reservat från vilket diktaten och påbuden oavbrutet och närmast obestritt basuneras ut till massorna.

SVT och SR gör nu allt för att fördunkla förbrytelser, så skoningslösa och vidrigt grymma, att de i flera avseenden överträffar de illgärningar, som begicks under Stalins och Hitlers regimer.
Ett ofattbart och oförståeligt uppsåt, att förminska de ogärningar, som begåtts av historiens värsta mordmaskin.

Det är en nyhetsförmedling, som urartat och som är ett groteskt försök till historieskrivning, som i sin förljugenhet passerat alla anständighetens gränser.
Det är en otäck traktan efter, att skymma de brott mot mänskligheten, vilka i sin grymhet och brutalitet saknar all historisk motsvarighet.
Det är ett sätt att vinkla händelser, som i sin falskhet och svekfullhet övertrumfar den, om de två skandinaviska kvinnor, som halshöggs av islamister i Marocko i december.

Det verkligt skrämmande är, att det opålitliga och lömska maskineriet åtnjuter ett så stort förtroende hos rikets befolkning.
En stackars population, vars tillförsikt är en följd av att de saknar all potential att avgöra dessa mediers föregivna vederhäftighet och som inte har någon som helst möjlighet till inblick, för att kunna bedöma vilka fakta och nyheter som väljs bort eller vinklas till oigenkännlighet.

En nersövd och med nyspråk hunsad och manipulerad allmänhet, som sällan eller aldrig reflekterar över den enkelriktade soppa som serveras dem.

CLAUDIA DE LONGUEVILLE


Så fint skrivet…                                                         (17 april 2019)

"Det är ingen slump att de allra vackraste byggnadsverken i Europa är kyrkor och katedraler. I dem har människor gjort sitt allra yttersta för att omsätta sin tro i skönhet och eviga värden.
När allt annat förändras och människorna springer vilse står katedralerna där, orubbliga och oföränderliga genom århundraden, och ger oss hopp och tröst. Vare sig vi betraktar oss som troende eller inte är vi i Europa uppvuxna i och formade av vårt kristna kulturarv.

Inom den kristna kulturen har skönhetsvärden och kulturyttringar som är unika i världen vuxit fram; konst, musik, arkitektur och litteratur. Vårt kulturella världsarv; en van Gogh, Monet och Renoir, Bach, Beethoven och Mozart, Imhotep och Vitruvius, Nicodemus Tessin och Gunnar Asplund, Balzac, Shakespeare och Goethe.

Skönhet. Bildning. Kultur. Allt härrör från vårt kristna kulturarv.
Ingen annan civilisation har åstadkommit så stora kulturella värden.
Om du tvivlar: jämför med vad islam har lyckats bygga upp i världen."

Den som skriver så tänkvärt är Julia Caesar i en krönika du kan läsa - här

 

Om bokrecensioner                                                      (6 april 2019)

Oj, jag är smått omtumlad när jag börjar skriva de här raderna - jag har just läst en fantastisk berättelse av Jens Ganman där han (i samma text) ger sin syn på två olika böcker.
En skriven av Annie Lööf den andra (hm) av en kvinnlig japansk porrstjärna - skriver jag eftersom du inte vet vem hon är om du får namnet…

Jag köper årligen många böcker, ofta efter tips från vänner, någon gång efter att ha läst en intressant recension skriven av någon som jag har förtroende för.

Det kan hända att jag flyktigt skummar en bokrecension i Kuriren - och nu skriver jag medvetet snällt - jag har aldrig blivit påverkad det minsta - bara slätstrukna texter om ointressanta böcker.

MEN - Jens Ganman - jävlar i helvete - vad bra han är. Hans beskrivning av de här två böckerna, och de båda kvinnorna, skiljer sig från en kurriren-recension som en nobelmiddag i Stockholms stadshus från fiskpinnar med halvkokta potatisar i en kall och dragig sommarstuga. Med ljummen lättöl…

Ingen bra liknelse alls, eftersom en Nobelmiddag egentligen är en trist avslagen historia - när det som Jens Ganman skriver är någonting rykande kryddstarkt hett. Men jag kom inte på något bättre…
Jag lovar - du har aldrig läst någonting liknande som det som Ganman skriver.

Det finns stor risk för att du blir "kränkt i ditt inre" av Ganmans text, möjligen också av vad han "anser".
Om du nu vågar ta del av Ganmans LÅNGA recension (jo jag känner att jag måste varna) så vill jag berätta att jag bryr mig noll över hur du reagerar på texten.

Låt mig få avsluta med - Ganman, bevisar (för mig) varför jag - alla dagar - föredrar "alternativa media" framför PK-media.


4 april 2019

Uppgiven…

"Jag gick till sängs besviken och vaknar i samma tillstånd. Känslan av att ha blivit blåst ligger som en våt filt som jag inte kan förmå att skaka av mig.

När man blev myndig en gång i tiden och skulle rösta för första gången så bidrog ett visst ointresse till att man inte var särskilt insatt i de olika politiska alternativen, varför man röstade som sina föräldrar. Känslan man hade var väl i stil med att det inte spelar någon roll vad jag röstar på, för det har ändå ingen påverkan och precis så känner jag nu."
Skriver Jenny Piper - och mer - som du kan läsa här

 


19 mars 2019

Patrik Engellau

Något att bita i för nationalekonomer.

"Jag tänkte att jag skulle kosta på mig en skräddarsydd kostym med dubbla byxor (ty så håller plagget dubbelt så länge och kostar därmed bara hälften så mycket). Min skräddare i Singapore, kinesen Steven Low, som jag känner sedan många år och som gör ett enastående vackert arbete och dessutom vet precis hur jag ser ut så att det blir rätt på första varför det inte behövs några provningar, ville ha 18 500 kronor inklusive frakt och tull.

Av nyfikenhet ville jag jämföra med ett svenskt alternativ så jag ringde till den välrenommerade skrädderifirman Bauers på Brunnsgatan i Stockholm. Bauers tog ungefär 49 000 kronor för en kostym med två par byxor lite beroende på tygvalet. Det är två och en halv gång dyrare än Singaporekinesen. Kvaliteten är enligt min bedömning fullt jämförbar med den skillnaden att Steven levererar på några veckor medan svenska skrädderier kan ta månader på sig."

Per Hagenäs

Snabbfix mot klimatångest

"Om enigheten är så stor utifrån att det är så självklart att vi har ett klimathot, till vad behövs då dessa barn som ju var orsaken till att debattartikeln skrevs och publicerades. Kunde de inte ha övertygat oss tidigare, utan hjälp av 10 000 barn om hoten är så uppenbara. Vad gör barnen i den vetenskapliga världen? Det var dock inte utan nyfikenhet jag läste artikeln.

Nu äntligen och på ett pedagogiskt och lättfattligt sätt skulle jag genom klimatforskarnas artikel få veta vad det är som är så hotfullt beträffande klimatet. 
Saxat står det, ”skador på ekosystemet…trösklar … avsmältning av landisar på Grönland och Västantarktis eller förstörelsen av merparten av korallreven.” ”hot mot världsekonomin”. ”havsnivån stiger”. ”Förändringar snabba… Växt och djurarter hinner inte anpassa sig. Förluster av arter och genetisk variation minskar ytterligare ekosystemens och människan anpassningsförmåga till förändringar av klimatet.” ”förändringar … irreversibla”.

 

11 mars 2019

Hm, och en liten känsla av "oj" passerar vid morgonens genomläsning av alternativa media. Eller vad kan du tänkas få för känslomässiga tankar när du läser vad jag länkar till här under. Som:

Greenpeace grundare: Global uppvärmning bluff iscensatt av köpta och korrupta experter


Sysselsättningspolitik

Baskunskaper om människans natur kan inhämtas vid första bästa dagis. Sedan du tillräckligt noggrant studerat de små krypen och insett att allihop strävar efter att göra något som skänker deras tillvaro mening så kan du dra slutsatsen att krypen indelar sig i tre typer.

Den första typen, som är den mest talrika, kan inte på egen hand hitta på något kul att göra. De måste sysselsättas av någon annan, exempelvis lekledare, terapeut, förman eller varför inte dagisfröken. Om de inte får sådan hjälp blir de tjuriga och börjar slåss med varandra eller hitta på annat ofog.

De två andra typerna kan du läsa om i Patrik Engellaus text.


Kvinnornas Sverige

Ett inlägg av Karl-Olov Arnstberg där texten slutar så här:

Den västliga civilisationen är militärt oslagbar. Det är den starkaste som någonsin funnits. Men kvinnorna är dess svaga punkt. Kvinnor vill inte se statens kanoner. De är inte beredda att försvara sitt land, eftersom de ogillar våld. Vid de återkommande terrorbrotten formar de handhjärtan, tänder ljus och säger att vi måste förlåta. Feminismen är en av de krafter som sänker den västliga civilisationen.
Mer precist: Det är kopplingen mellan kvinnlig makt och statens makt som är farlig. När kvinnorna tar över, tillåts inte männen använda det nödvändiga våldet.

Skadorna är förmodligen irreparabla. Den enda lösningen är ett återvändande till ett samhälle där männen återtar kontrollen över kvinnorna och det är inte särskilt troligt att det kommer att ske. Västerländska män vill nog inte ens i sina allra mest privata drömmar dominera kvinnorna på det sättet.
Idealet med jämställda kvinnor omfattas av båda könen.


 25 februari 2019

En av de många sköna känslor jag kan få -  uppkommer när jag blir nyfiken.
Nix - inte som en "Portvaktskärring" utan när jag känner doften av ny viktig kunskap.
Det hände mig i går när jag blev intresserad av AI Artificiell Intelligens genom att få höra talas om den här boken.

Som hos Adlibris - där jag just beställt boken - får följande omdöme:

"Det här är en fascinerande guide till alla utmaningar och val i vår strävan efter en fantastisk framtid för liv, intelligens och medvetande på jorden och långt ut i rymden.

Elon Musk, grundare av SpaceX och Tesla Motors:
 Alla bör fråga sig vad vi nu kan göra för att dra fördel av framtidens AI, och undvika riskerna. Detta är vår tids viktigaste samtal och Tegmarks tankeväckande bok hjälper dig i det samtalet.

Professor Stephen Hawking:
Välkommen till det viktigaste samtalet just nu. Artificiell intelligens är inte längre science fiction. Den är ett faktum och den förändrar våra liv och vårt samhälle. Max Tegmark har skrivit ett blivande standardverk om mänsklighetens framtida existens.
Är det troligt att vi kommer att skapa övermänsklig intelligens? Hur bör vårt rättsväsende hantera autonoma system? Hur slår automatiseringen?
Detta är brännande frågor som vi alla behöver adressera: Om vi skapar en övermänsklig intelligens, skulle det då vara möjligt att kontrollera den? Kan vi över huvud taget försäkra oss om att användningen av AI gynnar oss?
Max Tegmark betraktar dessa frågor ur sitt unika perspektiv och väljer bort både teknikskepticism och digital utopi vi behöver en rationell medelväg för att kunna navigera vår spektakulära framtid.
Den makalösa kraft som den artificiella intelligensen har släppt loss medför att de kommande tio åren kan bli mänsklighetens bästa eller värsta.
Tegmark har gjort den mest insiktsfulla och allra roligaste utforskningen av AI:s konsekvenser som jag någonsin har läst.
Du har en högtidsstund framför dig."


En av mina kommer alltså nu till helgen…
BW

Medan jag väntar på den boken - läser jag om den här - Tankar från en utskälld forskare -där professor Torbjörn Fagerström har samlat krönikor och ledartexter han skrivit i DN.
Bokens rubrik ska läsas med ett leende då Fagerström bara blivit utskälld av sällsynt okunniga organisationer - eller som det står baktill på boken:
"Ytterst handlar det om en kamp om verklighetsbeskrivningen, om att sätta den politiska agendan, i en tid när det finns många starka särintressen och många utomvetenskapliga rörelser som vill ha inflytande"

Professor Fagerström drar ner brallorna på samtliga - med fakta.
En högtidsstund i repris…


22 februari 2019

Dags för lite fredagsmys? Jo, även för mig, och det brukar börja tidigt om fredagarna - när jag om morgonen får läsa texter som får mig att - fundera  - t ex över "min okunnighet" och hur det påverkar vilket liv jag lever.

I en av morgonens texter läser jag:

"För den som anser att det bör vara folkviljan som styr i en demokrati, är Stefan Löfven en tvättäkta totalitär. Trots ett massivt politiskt och medialt motstånd röstade en miljon svenskar i det senaste valet på Sverigedemokraterna, det enda riksdagsparti som vänder sig emot massinvandringen i Sverige.

Att påstå att dessa medborgare därmed visat sig vara av samma slag som de nazister som gasade ihjäl människor i Treblinka bör inte kallas för politisk retorik utan för vad det är, nämligen ett skamligt angrepp på det egna folket.
Med en sådan statsminister vid makten är landet illa ute."

En uppfattning du aldrig skulle få ta del av på tv - eller läsa i Kuriren…

Hela artikeln kan du läsa här.
BW


1 februari 2019

Tänk så olika det kan vara, mumlar jag suckande för mig själv, när jag läser vad Ann Heberlein skriver om skillnaden i synen på hur man ser på det här med flyktingar och arbetskraftsinvandring…
Om du, trots att ett fredagsmys förmodligen väntar, vill få information om hur väl Kanada agerar i ämnet så läs vad Heberlein skriver.
Du kommer att baxna över skillnaden - dvs hur usla vi är i Sverige jämfört med Kanada.

Här får du ett smakprov ur Heberleins text:

"Jag menar att vi bör snegla på Kanada.
Kanada tar emot 200 000 invandrare, bestående av flyktingar och arbetskraftsinvandring, varje år. Det kan låta mycket – men Kanada är ett mycket stort land med 35 miljoner invånare.

Deras migrationspolitik är mycket strikt: de har ett tak för hur många som tas emot av humanitära skäl och välkomnar inte ensamma unga män på flykt.
Istället prioriteras kvinnliga flyktingar, hela familjer på flykt och barn i målsmans sällskap.

Det ställs mycket hårda försörjningskrav på anhöriginvandring, alltså en inställning som är ljusår ifrån den slappa hållning till anhöriginvandring som Sverige haft och nu åter inför.
I Kanada måste du kunna garantera att du – inte staten – kan försörja den eller de anhöriga du tar till landet.
Den som är dömd för grov brottslighet kan inte få asyl i Kanada.
Rimligt – och ganska självklart. I Kanada alltså, inte i Sverige som står utan möjlighet att avvisa terrorister och våldsverkare."

Nä, det tror jag inte alls…

Hm, kan det vara så att det i Sverige finns alldeles för många "tycka-synd-om-tanter" och (deras) mesiga karlar? Som inte delar Heberleins slutkläm:

Låt Kanada visa vägen! Inte minst bör svenska politiker ta intryck av Kanadas grundläggande inställning att alla beslut i första hand ska främja kanadensarnas hälsa, trygghet och välmående.
Ett land har störst ansvar för sina medborgare.
Det bör vara en grundläggande princip i varje ansvarsfullt statsskick.

En åsikt jag helt delar!


28 januari 2019

Om Astrid Lindgren varit PK?

Ja, hur skulle hennes böcker då ha kunnat läsas?
En som funderat kring det är Jan-Olof Sandgren i ett inlägg hos DGS.
Sandgrens text börjar så här:

"Astrid Lindgren var en stor författarinna men hon var inte särskilt PK vilket gett kulturskribenter, förlagsredaktörer och bibliotekspersonal en del huvudbry. Det är inte helt oproblematiskt att göra ändringar i en av våra folkkäraste barnböcker. Enklast hade förstås varit om man kunnat skicka någon tjänsteman från kulturdepartementet i en tidsmaskin tillbaka till 40-talet, och förklara för Astrid att det inte är OK att skriva ”negerkung”.

Nu var Astrid Lindgren själv inte helt nöjd med alla sina formuleringar, vilken författare är det? Men ”negerkungsdebatten” pekar på en annan intressant sak. Tydligen är det så sällsynt med rasism i vår kultur, att man måste gå tillbaka 70 år i tiden för att hitta antydningar åt det hållet."

Sandgrens inlägg är en rolig drift med PK-folket…


27 januari 2019

Det har kommit många fräcka påhopp på Annie Lööf för att hon i regeringsförhandlingarna vacklat än hit och än dit på ett till synes oförutsägbart sätt. Många har trott att hon haft en listig plan. Mitt gräv har emellertid avslöjat att hon alltid sover med en kortlek på nattduksbordet. När hon vaknar drar hon ett kort på måfå. Blir det ett rött kort så försöker hon den dagen komma överens med socialdemokraterna. Blir det svart kort så satsar hon på borgerligheten hela dagen. Däremot är det inte sant, som en del tror, att Stefan Löfvens spioner till slut bytte ut alla de svarta korten i leken mot röda och att det var därför Sverige sent omsider fick en regering. Det är bara en fånig konspirationsteori som å det grövsta smutskastar hela vårt demokratiska system.

Under mina efterforskningar har jag även kommit på en del andra fakta som media undanhållit folket. Många är förvånade att Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. De tycker att Ygeman gjort bort sig så rejält vid minst två tillfällen att han inte borde komma i fråga. Den första tabben var när han misslyckades med att deportera 80 000 migranter enligt ett löfte som han själv avgivit. Nästa gång var när han inte informerade statsministern om skandalen i Transportstyrelsen och till på köpet hävdade att det inte fanns något rum där han kunde tala ostört med Löfven. Det verkar oförklarligt för den som inte känner till att Ygeman har mycket grav dyskalkyli. Dyskalkyli är för siffror vad dyslexi är för bokstäver. Vårdguiden ger exempel på symtom:

  • stora svårigheter med att automatiskt uppfatta antal eller mängd
  • problem med att förstå vad siffrorna står för
  • svårt att räkna ut även låga tal, tar tid men kan ändå bli fel
  • blir ofta kvar i tidiga sätt att räkna, till exempel att räkna på fingrarna
  • problem med att lära sig klockan och har en osäker tidsuppfattning

Det var därför Ygeman inte fick ihop ett möte med Löfven. De skulle träffas i rum S28 klockan 14.30 på torsdagen men Ygeman gick till rum S77 klockan 10 på fredagen. Mycket osäker tidsuppfattning och problem med att förstå vad siffrorna står för. Och han lyckades faktiskt utvisa 80 personer.
Det är visserligen mindre än 80 000 men för den som räknar på fingrarna kan det verka som samma storleksordning.
Patrull Engellau
(Det Goda Samhället)

 

18 januari 2019

Kaninpolitik?

Visst, en smått märklig rubrik, men du förstår bättre varför den står där om du läser vad Ann Heberlein skriver i dag skriver på sin blogg.
Den texten har rubriken:
Gymnasieafghanerna och den banala godheten

Och Heberleins text slutar så här:
"Den nygamla regeringen Löfven lovar att öka möjligheterna för anhöriginvandring och familjeåterförening. Jag fruktar att konsekvenserna blir förödande, både för dem som tar emot anhöriga, för dem som kommer hit och för samhället.
Vem ska försörja dessa anhöriga? Var ska de bo? Vad ska de göra?
Hur ska de integreras?
Det finns ingen plan – precis som det inte fanns någon plan för dem som fick stanna i enlighet med gymnasielagen.
Resultatet förskräcker:
Ett mänskligt lidande skapat av hycklande och poserande politiker."

Hycklare och banal godhet har vi väl en del av även i Vingåker.
Hur det är med kaninerna - vet jag ingenting om…


9 januari 2019

I tidningen Samhällsnytt läser jag att Brasilien:

"Brasilien har enligt uppgifter lämnat FN:s kontroversiella migrationsramverk. Redan i december uttryckte den nytillträdde utrikesministern Ernesto Araújo att avtalet är ”ett olämpligt verktyg” och att varje land bör på bestämma sin egen migrationspolitik."

Noterar i artikeln att det finns fler länder än Brasilien som "tycker annorlunda" än vi i Sverige…

Chile: Migration är inte en mänsklig rättighet
"Det är enbart några dagar sedan Bolsonaro tillträdde som Brasiliens president och han väljer nu att följa länder som Australien, Chile, Israel, Polen, Ungern, USA och Österrike.

Det sydamerikanska landet Chile förtydligade sitt ställningstagande mot FN-avtalet i början av december.

– Vår position är tydlig. Vi har sagt att migration inte är en mänsklig rättighet. Länder har rätt att sätta kraven för att utländska medborgare ska få komma in i landet, förklarade Rodrigo Ubilla, Chiles vice inrikesminister."

Du kan läsa mer om detta - här


8 januari 2019

Bidrag är inte lösningen på barnfattigdom.
Den socialdemokratiska mirakelkuren ordineras i en debattartikel i Svenska Dagbladet av tre debattörer från Arenakademin.
Vissa bidrag är direkt kontraproduktiva – som barnbidraget som blir allt större ju fler barn man skaffar – och fungerar som en effektiv morot för att inte jobba, att göra sig anställningsbar.
Något som syns i att barnfattigdom är störst bland utrikesfödda barn.
Lösningen stavas i stället personligt ansvar, skriver Ann Heberlein.

Rubriken säger:

Använd preventivmedel och skaffa dig ett jobb


7 januari 2018

Det är väl ingen hemlighet att allt fler svenskar blir oroade över invandringen till Sverige. Jag är en av dem - som dessutom blir J-ligt sur på SvT när jag läser vad Ann Heberlein skriver på sin blogg. Rubriken säger:

Europas märkligt porösa gränser

Artikeltexten börjar så här:

"Ett inslag i SVT Rapport, den 5/1 2019, gjorde mig förbryllad. Inslaget handlade om att den illegala invandringen till EU minskat kraftigt, från 1,8 miljoner 2015 till 150.000 personer under 2018. Italiens restriktiva migrationspolitik, med deportering av människor som befinner sig illegalt i landet och förbud för flyktingsmugglarnas skepp att angöra italienska hamnar angavs som orsak till minskningen.
Efter detta konstaterande klipptes en uppbragt aktivist från frivilligorganisationen ”Open Arms” in som naturligtvis var synnerligen negativ till EU:s nya hållning. Avslutningsvis fick tittaren veta att ungefär tvåtusen personer drunknat i Medelhavet under 2018.

Hela inslaget präglades av en svårbegriplig moralisk indignation. Ja, självfallet är det tragiskt att människor drunknar – men det i sig är ju ett av skälen till att försvåra den illegala migrationen in i Europa. I övrigt har jag svårt att förstå varför den underliggande premissen i all rapportering om migration är att målet är att som många som möjligt ska ta sig till Europa och beredas bostad och försörjning här.
Man skulle ju kunna tänka sig att det finns andra hållningar i frågan."

Och inlägget slutar så här:
Lösningen på globala problem med ojämlikhet och orättvisor är inte att hela världen tränger ihop sig i Europa.
Varje land måste i första hand ta ansvar för sina egna medborgare.
Det gäller länder både inom och utom Europa
.

Trist att så många svenskar (politiker) inte förstår det…