Att vakna en söndagsmorgon…    (18 mars 2019)

…sträcka lite på sig och med välbehag minnas den förra härliga lördagskvällen är en skön upplevelse. Som jag gärna njuter av en lång stund innan jag märker att det någonstans i kroppen börjar kännas någonting som stavas - frukost.

Vid frukosten kom Madame och jag resonera lite över tanken "Vad ska vi göra för kul i dag då?". Jag är helt säker på att vi var överens om att vi med kul där inte menade dammsugning eller att rengöra bilen invändigt.

- Varför inte göra en tur till Kungsör och kolla om de har byggt ut modelljärnvägen, sa Madame, då det var ett tag sedan vi var där…
Sådana kloka förslag är värd sin puss och efter sedvanliga morgonsysslor var vi på väg.

Har du inte tidigare besökt Miniature Kingdom i Kungsör vill vi gärna berätta att det är en mycket trevlig upplevelse. Och ännu bättre kommer det att bli för anläggningen är ständigt under uppbyggnad och kommer att bli åtskilligt större i framtiden.
I dagsläget är längden på spåren ca 550 meter, där finns runt 100 växlar. Och 25 tågset.
Så här säger man från aktörerna…

"Den del som stod färdig först kallar vi för Norrland. Där finns delar av Sverige från Bodens fästning ner till Dalhalla i Rättvik.
Vi har ingen ambition att försöka få platserna geografiskt rätt. Vår förhoppning är att ni som besökare, med lite fantasi, ska kunna känna igen några av landsmärkena vi bygger upp.
När vi byggt färdigt Västmanland och Stockholm kommer bygget av södra Sverige att påbörjas. Vi börjar då med Arboga och Örebro och stannar i södra Skåne."

Klart att man glor på tågen som sävligt passerar där man står - men jag personligen - blir lika underhållen av de fina miljöer man byggt upp i anläggningen. Finurligt och med mycken humor…

Jodå, Madame och jag kommer att bli återkommande besökare.
Klicka på bilderna så blir de lite större.